Bliv PrimoStarter og en del af fællesskabet

 

Danmarks bedste ungdomsiværksættertilbud

Interessen for iværksætteri blandt unge har aldrig været større - det kan dog samtidigt være vanskeligt for unge at komme igang med etablering af egen virksomhed eller videreudvikle sin idé uden sparring, rådgivning og det rigtige iværksættermiljø.   

 

PrimoStartUp tilbyder unikke muligheder for unge, der gerne vil gå hele vejen og følge deres iværksætterdrøm. Initiativet skal bane fejen for at flere unge iværksættere i Ringkøbing-Skjern Kommune tager springet; og samtidigt skal tilbuddet være med til at tiltrække nye unge iværksætter fra hele landet til området.  

 

Idé og primære formål

Idéen og det primære formål er at fremme iværksætteri for unge iværksættere - vi giver de bedste forudsætninger for dit startup. Vi har nemlig ambitionen om at give Danmarks bedste tilbud til unge iværksættere og i derved skabe et unikt iværksættermiljø. Målet er at skabe en række virksomheder, hvor idéerne er skalerbare, har markedspotientale og kan udvikle sig til idéer, der skaber nye arbejdspladser.

Dette indebærer f.eks. attraktive og kreative lokaler, der fremmer idéudvikling og et aktivt mentorkorps, som hjælper med sparring og rådgivning. Derudover er der mulighed for investorbackup via investorer, der kan se muligheden i at investerer i de enkelte iværksættere. Tilbuddet skræddersyes den enkeltes behov, hvor der eksempelvis kan være tale om gratis skrivebordsplads eller gratis hjemmeside alt efter hvilken målgruppe, der er tale om. 

 

2 målgrupper

1 - Et tilbud til elever, der afprøver sin iværksætteridé efter skoletid. 

Unge skoleelever - typisk handelsskole eller gymnasieelever - tilbydes en fleksibel mulighed for at låne et skrivebord og få relevant sparring og rådgivning til deres idé til ny virksomhed. Med andre ord får du mulighed for at teste din forretningsidé i et kreativt miljø sammen med andre - på en ny, fleksibel og dynamisk måde. 

Målet er at fremme de unges iværksætterlyst og dermed skabe grobund for, at de unge får mod på iværksætterdrømmen og testet deres nye, gode idéer.

Tilbuddet sker i tæt samarbejde med kommunens skoler. Eksempelvis er der stor opbakning fra Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern, der allerede har et entrepreneurship-tilbud til deres elever. I takt med dette åbner vores tilbud for endnu større mulighed for, at eleverne kan arbejde med egne idéer efter skoletid i de rigtige omgivelser. 

 

2 - Et tilbud til iværksættere, der går fuldtid. 

Unge iværksættere, der på fuld tid har lyst eller allerede har arbejdet med og udviklet egen forretningsidé, tilbydes en særdeles attraktiv husleje i kombination med rådgivning, sparring og evt. mulighed for økonomisk rådgivning, investering eller sparring. 

Her er målet naturligvis at skabe de bedste forudsætninger for unge fuldtidsiværksættere i kommunen, men ligeledes at tiltrække unge iværksættere fra hele landet.

 

Priser

Målgruppe 1

Lejeprisen for målgruppe 1 er som udgangspunkt 0 kr. Når du har dine første salgsindtægter kan der komme et mindre fee til rengøring og internet. Dette informeres du dog om senest 3 måneder før betalingen, der maks vil være på 500 kr. pr. måned i 2017.

Målgruppe 2

Her er lejeprisen individuel i forhold til pladsbehov etc. I etableringsfasen betales max 750 kr. pr. medarbejder incl. frokostordning, rengøring, internet og alle andre fordele. Når virksomheden herefter har de første salgsindtægter fastsættes husleken til 1250 kr. for den første medarbejder og 1000 kr. for de følgende medarbejdere incl. frokostordning, rengøring, internet og alle de andre fordele. 

 

Foreningen til fremme af ungdomsiværksætteri i Ringkøbing-Skjern Kommune

Rent organisatorisk er der oprettet en økonomisk uafhængig forening, der står for projektets gennemførelse. Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd styrer iværksætterservicen og er ligeledes en meget væsentlig del af denne. Projektet får økonomisk bistand fra ErhvervsVækstForum, der er et af Ringkøbing-Skjern Kommunes vækstinitiativer.